Burgarrecension: White Castle

Så har vi kommit till den sista av tre planerade burgarrecensioner. Smaklökarna står uppradade på tungan, fanfarer blåses genom stämbanden och min lekamen är redo att ta emot den sista av frälsningar från landet som är skaparen av snabbmat och där gud består av flott. Jag tar emot din frälsning, White Castle, gör mig till din!

White Castle

White Castle

… och där slutar alla referenser till gud, och istället visar satan sitt fula tryne. Efter att ha sett den utmärkta filmen ”Harold and Kumar go to White Castle” (förlåt, men jag är riktigt torsk på dåliga high-school / collegefilmer) har jag velat besöka ett White Castle. Den viljan har nu stillats, och lär aldrig komma åter.

Beställningen som gjordes bestod av en White Castle (vanlig burgare) och en jalapeño cheese burger. Det lite lustiga med WC’s (höhö, passande förkortning) burgare är att de är små och fyrkantiga. Båda kostade under dollarn stycket och deras value meals innehåller fyra burgare. Förutom burgare åkte även en pommes frites med samt en cola.

Beställningen på White Castle

Beställningen på White Castle

Pommesen är som synes räfflad och ger ett ganska bra intryck. Colan likaså, den är … cola. Men burgarna … aj aj aj! Det är första gången på mycket länge jag inte klarar av att äta upp det jag köpt. De var små, soggiga och smakade väldigt lite men ändå samtidigt syntetiskt. Inte någon av mina smaklökar rapporterade in en tillfredsställande smak. Faktum är att jag misstänker att flera smaklökar begick självmord under de få tuggor jag lyckades få i mig. Hur den här kedjan har överlevt är för mig en gåta större än hur dinosaurierna dog ut.

Nej, White Castle gör du bäst i att hålla dig ifrån, såvida du inte likt Harold och Kumar är väldigt väldigt nerrökt alternativt full, då kanske de i alla fall kan framkalla kräkningar som gör att du mår bättre. Uäck! Betyget blir 2 av 10, och det är snällt räknat på grund av en okej pommes och en okej läsk.

3 kommentarer till “Burgarrecension: White Castle”

 1. Lange skriver:

  Aj då. Det var illa. Detta ställe kändes som att det var lite Graal-känsla för dig när du åkte iväg.

 2. Julin skriver:

  Otrolig besvikelse! Hade exakt samma önskan efter att ha sett ”Harold & Kumar…”. Var högt på min to-do-list. Får stryka den då helt enkelt….

 3. Stefan skriver:

  Julin: Ja, eller så kan du få ge en ”second opinion”.

  Efter att ha kollat runt lite så verkar det White Castle serverar inte riktigt vara burgare, men ändå något åt det hållet. De kallas för ”Sliders” och definitionen verkar vara denna:

  ”People, a slider is something very specific. It is not just a mini hamburger. It’s a thin, thin slip of beef, cooked on a griddle with onions and pickles piled atop patty. The steam from the onions does as much cooking as the griddle. The buns are placed atop the onions, absorbing the pungent aroma and flavor.

  A slider is at once a hamburger and, yet, something more. (Maybe because you eat a bunch of them at one sitting.)”

  .. det kanske kan ändra någons inställning innan man äter dem, men jag tycker ändå de var riktigt riktigt äckliga.

Lämna en kommentar