Burgarrecension: Goodburger

Då har vi kommit till den andra gastronomiska hållplatsen på den här resan. Vi tog oss till Goodburger som ligger längs Lexington Avenue. Deras koncept går ut på att allt ska vara fräscht. De har fått goda recensioner på senaste tiden i diverse tidningar.

Fasaden på Goodburger

Fasaden på Goodburger

Beställningen gjordes samtidigt som vi förundrades över att burgarna grillades över öppen eld, att man kunde välja hur burgarna skulle vara tillagade (rare, medium, well-done) och att det fanns många olika side-orders, t.ex. cole-slaw. Min måltid bestod av en cheeseburger med ”the works”, vilket innebar sallad, lök, gurka, tomat m.m., en pommes frites, en cole slaw samt en cola.

Beställningen på goodburger

Beställningen på goodburger

Hur lyder domen? Burgarna var riktigt goda! De hade en fin röksmak från grillningen och både bröd samt innehåll kändes fräscht och bättre än de man fick på Shakeshack. Tyvärr valde vi medium-tillagning på burgarna vilket gjorde att de blödde väldigt mycket som i sin tur gjorde brödet väldigt degigt. Rent generellt (gäller både Shakeshack och Goodburger) kan såserna gärna få smaka lite mer då det inte blir någon smakexplosion i munnen direkt.

Pommesen var bra, inte lika fina som på Shakeshack, utan mer som McDonalds pommes en bra dag. Cole-slaw:en föll inte mig i smaken, men 2 av 4 i sällskapet tyckte den var god. Om man jämför med till exempel Texas Burger Co:s cole slaw så var denna sötare och lite starkare.

Extra plus får de för att det var fräscht och snyggt i lokalen, samt att varje bord hade egen servetthållare, ketchup, salt och peppar.

Betyget för Goodburger hamnar på en stark 7a av 10. Samma som Shakeshack alltså men på helt olika grunder.

Lämna en kommentar